Розвакуумація вакуумного пакування! Чому це відбувається та як уникнути цієї проблеми?

Вакуумні пакети –  безумовно, є одним із найкращих методів пакування!
Їх використання забезпечує бездоганний захист продуктів від негативного впливу зовнішнього середовища, подовжує термін зберігання, економить простір та виділяє товар на полицях магазинів. Цей вид упаковки чудово зарекомендував себе не лише серед масштабних виробників, супермаркетів та ресторанів, а і серед звичайних людей у побуті.

Сьогодні ми не будемо висвітлювати всі переваги вакуумних пакетів над іншими видами упаковки, а розберемо одну з головних проблем вакуумного пакування – розвакуумацію.

Розвакуумація – це проникнення повітря в середину упаковки, внаслідок розгерметизації.
Основними факторами для втрати герметичності пакування є: невідповідна товщина плівки, несправність пакувального обладнання, не дотримання правил вакуумування.
 

Невідповідна товщина плівки

Не секрет, що для пакування різних груп товарів є рекомендована для використання товщина плівки, а саме:

  • 50 – 60 мкм: охолоджене м’ясо без кістки, філе птиці, ковбасні та м’ясні вироби, сири, овочі, фрукти, салати, нарізка, кава мелена, борошно тощо;
  • 70 – 80 мкм: упакування в модифікованому газовому середовищі (МГС), приготування по технології Sous-Vide (Cy-Від), рибне філе, частини птиці, супи та соуси, бобові, непродовольчі товари;
  • 90 – 100 мкм: риба, морепродукти, тушки кролика і птиці;
  • 100 – 120 мкм риба, морепродукти, стейк з кісткою, тушки кролика і птиці, тощо.

Не дотримання цих рекомендацій може призвести до проколів та порізів плівки і відповідно до розвакуумації.
 

Несправність пакувального обладнання

Вакуумні пакувальники дуже прості у використанні, але як і будь-яка техніка, потребують своєчасного обслуговування та догляду.
Одним з найчастіших приводів для розвакуумації – є пошкодження цілісності тефлону на зварювальній рейці. Прямий контакт зварювальної струни із плівкою, призводить до перепалення шва і відповідно, до порушення герметичності пакета. Також, не своєчасна заміна тефлонової стрічки, може призвести до прогорання ущільнюючого силікону на притискній рейці. У такому разі, якісне зварювання шва буде неможливим у місці пошкодження.


 

Не дотримання правил вакуумації

Складки на зварювальному шві – це і є основна підстава для ровакуумації пакування, яка виникає через не рівномірне розташування вакуумного пакета на зварювальній рейці.

Правила розміщення товару у пакувальній зоні.

  1. Після того як Ви помістили продукт у вакуумний пакет, необхідно простежити за тим, щоб місце майбутнього зварювального шва було сухим.
  2. Розмістіть товар на одному рівні із зварювальною рейкою, або трохи нижче її, якщо Ви пакуєте об’ємні продукти. Висоту розташування можна контролювати за допомогою регулювальних дошок.
  3. Рівномірно розташуйте відкритий край вакуумного пакета на зварювальній рейці.

Після виконання всіх маніпуляцій можна запускати процес вакуумації.

Правильно підібрана товщина плівки і розмір пакету, своєчасне обслуговування обладнання та дотримання правил пакування – є запорукою якісної вакуумації! Дотримання цих простих рекомендацій пришвидшить роботу підприємства, а процес пакування стане приємнішим!

Підписуйтесь на наші соціальні мережі та слідкуйте за виходом нових статей – у нас пізнавально!:) Для отримання більш детальної інформації – звертайтесь до наших фахівців!
Замов безкоштовний аудит своїх пакувальних рішень:
  • - спеціаліст перевірить товщини і якість ваших пакувальних матеріалів
  • - проаналізує і запропонує пакувальні альтернативи
  • - проведе тести із різними пакувальними рішеннями
  • - підбере зручне фасування пакувальних матеріалів
  • - спланує графік і ритміку постачань