Види вакуумних пакетів і способи їх використання

Зміст:

  1. Що можна зберігати у вакуумних пакетах.
  2. Види вакуумного пакування.
  3. Переваги вакуумних пакетів.

Ідеальним способом зберігання різних видів продукції будуть вакуумні пакети. Сьогодні їх використання характерне не тільки для промислових галузей, але стало доступним і в домашніх умовах. Для цього, звісно, необхідно мати такий прилад, як вакууматор. Споживачі користуються товарами у вакуумній упаковці щодня, купуючи продукти в супермаркетах.
 
Вакуумные упаковки

 

 

Що можна зберігати у вакуумних пакетах

Звичайним для всіх способом застосування подібної упаковки є зберігання продуктів харчування:

  • м’ясних виробів;
  • сирів;
  • риби та морепродуктів;
  • овочів і фруктів;
  • горіхів.

Технологія пакування у вакуум дає змогу подовжити термін придатності для продуктів, що швидко псуються, заморожувати сиру їжу та напівфабрикати. Повітря і зайва волога, бруд, комахи, віруси не проникнуть всередину.

Вакуумні пакети від виробника для продуктів харчування виготовляють із харчового нетоксичного пластику, позбавленого запаху. Матеріал багатошаровий, міцний і стійкий до проколів, прозорий або напівпрозорий на вигляд.

 

Види вакуумного пакування

Властивості вакуумних пакетів дають змогу отримати багато користі від їх застосування для промислових і побутових потреб. Для цього потрібно підібрати відповідний вид виробу.

Найпоширенішими є такі види вакуумних пакетів.

  1. Гладкі – застосовуються в камерних вакууматорах, які запаюють край кришкою, що закривається. Вміст добре проглядається, і можна оцінити стан продукту.
  2. Гофровані – призначені для безкамерних вакууматорів. Внутрішня частина має ромбічні візерунки, канавками між якими відкачується повітря. Вони випускаються готовими до вживання або в рулоні.
  3. Термоусадочні – пакування відбувається процесом усадки під впливом гарячої температури. Пакет занурюють у воду температурою до 95°C. Плівка повністю повторює контури вмісту.
  4. З клапанами – дорожчі, ніж інші. Підходять для багаторазових цілей. Потребують якісного очищення. Через клапан відкачують повітря. Найпоширеніше призначення цього типу – пакування маринованих м’ясних продуктів.

Еластичний харчовий поліетилен дуже затребуваний як пакування завдяки невеликій вартості та практичності. До того ж ця сировина придатна для вторинної переробки, що позитивно з точки зору екології.

Переваги вакуумних пакетів

Термоусадочні герметичні пакети дають змогу зберігати продукти без втрати їхніх якостей – запаху, смаку, корисних властивостей і зовнішнього вигляду. Готова їжа, напівфабрикати, сирі інгредієнти – все це запаковується.

Основними переважними характеристиками є:

  • термін придатності збільшується втричі;
  • запобігає впливу повітря, вологи, пилу;
  • не допускає появи комах, мікробів, цвілі;
  • утримує всередині запах;
  • універсальність для різних типів продукції;
  • оглядовість вмісту;
  • компактність і практичність;
  • безпека для харчових продуктів;
  • економічна доступність.

Використання вакуумної обгортки дешевше металевих або скляних аналогів. При цьому вона не поступається за показниками міцності та надійності. Які вакуумні пакети краще, залежить від конкретних цілей експлуатації в кожному індивідуальному випадку.

Ідеальним місцем для зберігання швидкопсувних продуктів та інших товарів стали вакуумні пакети. Для різних видів продукції використовують різні види вакуумного пакування. Які види вакуумних пакетів найпоширеніші, переваги їх використання.
Замов безкоштовний аудит своїх пакувальних рішень:
  • - спеціаліст перевірить товщини і якість ваших пакувальних матеріалів
  • - проаналізує і запропонує пакувальні альтернативи
  • - проведе тести із різними пакувальними рішеннями
  • - підбере зручне фасування пакувальних матеріалів
  • - спланує графік і ритміку постачань