Як користуватись вакуумними пакетами для продуктів?

Як відомо, найкоротший термін зберігання мають найсмачніші продукти та делікатеси — м'ясо, риба, свіжі ягоди, морепродукти, гриби, багато овочів та фруктів.

Зміст:

  1. Вступ.
  2. Переваги вакуумної упоковки.
  3. Види вакуумних упаковок.
  4. Інструкція із застосування.

Вступ

Як відомо, найкоротший термін зберігання мають найсмачніші продукти та делікатеси — м’ясо, риба, свіжі ягоди, морепродукти, гриби, багато овочів та фруктів. Люди змушені заморожувати їстівні запаси, щоб якомога довше насолоджуватися їхньою свіжістю. Однак розморожування однозначно негативно впливає на смакові якості, зовнішній вигляд та користь продуктів.

Пакети для вакуумного пакування продуктів

З метою вирішення цієї проблеми були створені пакети для вакуумного пакування продуктів, які на сьогоднішній момент є сучасним і прогресивним способом зберігання їжі як в домашніх умовах, так і в ресторанному бізнесі або великих мережах торгівлі.

Переваги вакуумної упаковки

Термозбіжні пакети дозволяють зберігати продукти, що швидко псуються, в холодильнику без найменших втрат їх якості, приємного запаху, смаку, корисних властивостей і презентабельного зовнішнього вигляду. Тримати у безкисневому середовищі можна вже готову їжу, напівфабрикати, а також сирі інгредієнти.

Переваги вакуумного пакування перед стандартною морозильною камерою такі:

  • збільшення терміну зберігання утричі;
  • їжа не засихає, оскільки волозі нікуди випаровуватися;
  • у відсутності повітря неможлива поява і життя комах, грибка, плісняви, бактерій чи вірусів;
  • клітинна структура продуктів не руйнується;
  • запах надійно запечатується всередину пакету, що дає можливість не тільки зберегти аромат їжі, але й тримати по сусідству інгредієнти з яскраво вираженими запахами;
  • у вакуум можна помістити будь-який вид продуктів, будь то вологий фарш, сипучі крупи та спеції або продукти в розсолі (сир фета, сир, морепродукти);
  • очищені горіхи не стануть згодом гірчити;
  • компактність та легкість у перевезенні, що особливо важливо для приміщень складів або маленьких домашніх холодильників;
  • можливість приготування їжі за технологією су-вид;
  • безпеку матеріалу (застосовуються поліетилен, поліетилентерефталат або поліамід);
  • універсальність застосування та практичність у господарстві;
  • економні витрати;
  • прозорість пакета.

Найголовніше, що методика видалення повітря не руйнує корисні мікроелементи, волокна, вітаміни та білки.

Види вакуумних упаковок

Вакуумні пакети поставляються у зручній упаковці фасуванням від 100 шт, відрізняються кольором, товщиною та іншими характеристиками. Правильний вибір пакету для ваших цілей є запорукою якісного зберігання товарів.

Найбільш популярними є гладкі та гофровані вакуумні пакети.

  • Гладкі. Підходять для камерного виду вакууматорів, які мають високу продуктивність і дозволяють фасувати великі обсяги інгредієнтів. Цей тип упаковок часто використовують у промислових умовах, на підприємствах та ресторанах.
  • Гофровані (армовані, ребристі, рифлені). Застосовуються частіше в побутових випадках на домашніх кухнях і підходять для безкамерних апаратів, що не володіють великою потужністю. Можуть використовуватись і в камерних вакууматорах, але це нераціонально у побуті. Їхньою додатковою перевагою є протиударність за рахунок утворення надутих «осередків». Вони можуть бути пігментованим або абсолютно прозорими.

Не менш важлива і товщина вибраної упаковки.

Пакет 60-70 мкм годиться для сиру, філе та нарізок, а 80-90 мкм – для риби, ковбасних виробів, крилець. Більше щільні упаковки 100-120 мкм ідеальні для тушок, напівфабрикатів, заморозки, м’яса з кістками, сухофруктів та горіхів. Найбільш товсті варіанти до 170 мкм необхідні зберігання морепродуктів в панцирах.

Пакети для вакуумного пакування продуктів

Інструкція із застосування

Вакуумне пакування продуктів не викличе у вас труднощів, якщо ви уважно поставитеся до інструкції. Це дуже легка методика за наявності відповідного апарату, який по суті робить всю роботу за вас.
 
Ми підготували для вас докладний і простий алгоритм дій для роботи з рифленими пакетами в домашніх умовах.

  1. Розмістити інгредієнти у пакет.
  2. Необхідно простежити за тим, щоб місце майбутнього зварювального шва було сухим, щоб туди не потрапила волога та жир із продуктів. Про всяк випадок слід протерти це місце насухо.
  3. Потрібно, щоб простір упаковки був заповнений наскільки це можливо.
  4. Розташувати пакет рифленою поверхнею та відкритим краєм вниз в апараті між спеціальними ущільненнями.
  5. Включити пакувальник у режимі автоматизму. Він запає пакет після того, як відкачає з нього весь кисень.
  6. У разі роботи з гофрованим рулоном спочатку потрібно визначити та сформувати потрібний розмір упаковки.
  7. Якщо ваші продукти містять велику кількість рідини, слід використовувати апарат, що має фільтр, який захищатиме насос вакууматора від попадання в нього вологи.
Корисний буде пакувальник із режимом «м'якого вакууму», щоб не зіпсувати зовнішній вигляд м'яких за текстурою інгредієнтів.
Замов безкоштовний аудит своїх пакувальних рішень:
  • - спеціаліст перевірить товщини і якість ваших пакувальних матеріалів
  • - проаналізує і запропонує пакувальні альтернативи
  • - проведе тести із різними пакувальними рішеннями
  • - підбере зручне фасування пакувальних матеріалів
  • - спланує графік і ритміку постачань