Як правильно обрати вакуумний пакувальник?

На це питання Ви зможете знайти відповідь дочитавши цю статтю до кінця!

Вакуумне пакування – це відносно нова технологія, яка прийшла на заміну всім відомій харчовій плівці та «одноразовим» пакетам. Цей спосіб пакування набув великої популярності не лише серед масштабних виробників та ресторанів, а і серед звичайних людей у побуті.
Головною перевагою цієї технології є відсутність негативного впливу зовнішнього середовища (повітря, волога, пил, бактерії, тощо) на продукти, що подовжує їх термін придатності. Це досягається за рахунок повного відкачування повітря із вакуумного пакету, який виготовлений із бар’єрної плівки, яка не пропускає повітря та зберігає смакові характеристики продуктів харчування.

Вакуумная упаковка продуктов

Тепер поговоримо безпосередньо про вакуумні пакувальники. Вакууматори поділяються на два види:

  1. безкамерний (побутовий) пакувальник;
  2. камерний (промисловий) пакувальник.

Почнемо із безкамерного агрегату. У приладах цього типу повітря відкачується безпосередньо із пакету, тому для роботи із більшістю пакувальників використовуються гофровані пакети.
Головними перевагами моделей цього виду є відносно невелика ціна та компактний розмір. На такі пакувальники слід звернути свою увагу, якщо Ви плануєте використовувати його для домашніх потреб, або на старті власної справи, коли об’єм запакованої продукції ще зовсім невеликий (до 30-40 упаковок на день).
Недоліками таких пристроїв є висока ціна гофрованих вакуумних пакетів та низька потужність насосу, що не дозволяє використовувати такі пакувальники у промислових масштабах.

Камерний пакувальник – це професійне обладнання, у якому повітря відкачується із спеціального відсіку – камери, та призначене для пакування великих обсягів продукції.

Поділяються на: однокамерні та двокамерні моделі.

  • Однокамерні вакууматори мають відносно не великі розміри, можуть бути настільного або підлогового типу установки та, зазвичай, обладнані однією або двома зварювальними рейками. Ці пакувальники користуються популярністю і серед великих виробників, і у ресторанному бізнесі, оскільки мають широку розмірну лінійку та різноманіття комплектацій. Таким чином, кожен може знайти модель, яка відповідатиме виробничим потужностям та умовам підприємства.
  • Двокамерний вакууматор – це пакувальник, який обладнаний двома камерами та двома насосами.
    У таких моделей вакуумуваня відбувається по черзі. Поки в одній з камер проходить робочий цикл, у іншу завантажується продукція. Завдяки цьому продуктивність зростає удвічі. Такі пакувальники мають тільки підлоговий тип установки, обладнані чотирма зварювальними рейками та потужними насосами, які здатні відкачати повітря з камери за 15-20 секунд. Такі машини є найкращим вибором для масштабних виробників, оскільки можуть запакувати величезні обсяги продукції.

Однокамерні вакуумні пакувальники

Також при виборі пакувальника слід звернути увагу на:

  • потужність насосу. Чим він потужніший, тим швидше буде відкачувати повітря із камери та, відповідно, зменшуватиме час робочого циклу;
  • зварювальну рейку та її довжину. Сучасні моделі можуть бути укомплектовані однією, двома або чотирма рейками. Відповідно, чим більша їх кількість та довжина, тим більшу кількість товару Ви зможете запакувати за один цикл;
  • корисний об’єм камери. Камери можуть відрізнятися своєю висотою, шириною, чи довжиною. Наприклад: для рибопереробних підприємств краще підійдуть пакувальники із видовженою камерою, а для сироварень – глибокі.
  • тип установки. Настільні пакувальники мають значно менший розмір та заощаджують простір у цеху чи на кухні. З точки зору пересування, зручнішим є пакувальник із підлоговим розташуванням, оскільки він обладнаний колесами. Також це є великим плюсом під час прибирання приміщення та обслуговування пристрою.

За потреби можна замовити додаткові функції, такі як: відрізна струна та функція газації.

Як Ви вже зрозуміли, правильно обрати пакувальник не так вже й складно, оскільки вибір прямопропорційно залежить від кількості продукції, яку Ви плануєте запакувати за той чи інший проміжок часу.
Однак мало придбати лише пакувальник – не менш важливим моментом є вибір вакуумних пакетів. Про ці важливі розхідники ми поговоримо у нашій наступній статті.

Підписуйтесь на наші соціальні мережі та телефонуйте за консультаціями до наших фахівців. Ми розповідаємо про складні речі – просто!;)
Замов безкоштовний аудит своїх пакувальних рішень:
  • - спеціаліст перевірить товщини і якість ваших пакувальних матеріалів
  • - проаналізує і запропонує пакувальні альтернативи
  • - проведе тести із різними пакувальними рішеннями
  • - підбере зручне фасування пакувальних матеріалів
  • - спланує графік і ритміку постачань