Як вибрати пакети для вакууматора: все, що потрібно знати

Перед тим, як вибрати пакети для вакууматора і купити їх, потрібно вивчити нюанси й особливості матеріалу. Вакуумна упаковка — це практичне рішення для збереження свіжості, якості продуктів різного призначення (харчових і нехарчових).

Зміст:

  1. На що звернути увагу.
  2. Матеріали для харчових вакуумних пакетів.
  3. Якими бувають одноразові пакети.
  4. Що можна зберігати в пакетах різної товщини.
  5. Переваги пакетів для вакуумного пакування.

Варіантів фасувального матеріалу досить багато, але найбільш затребуваним є саме пакет. Він найкращим чином захищає продукти харчування від шкідливих впливів, запобігаючи передчасному псуванню.

 

На що звернути увагу

Вакуумні пакети для зберігання їжі представлені в широкому асортименті. Розрізняються вони за цільовим призначенням, особливостями застосування, технічними характеристиками. Вибираючи виріб, слід звернути увагу на такі моменти:

  • розмір;
  • якість матеріалу;
  • товщина;
  • сфера застосування.

Ретельно вивчивши особливості виробу, кожен вибере те, що потрібно.

Вакуумні пакети

Матеріали для харчових вакуумних пакетів

Герметичну упаковку для зберігання їстівних запасів виробляють із поліацетату або поліетилену. Такі вироби мають високу якість за невисокої вартості. Поділяють за типами залежно від цілей використання. Буває кілька видів сировини для фасування їстівних запасів.

  1. Одноразові. Вакуумна упаковка для відкачування повітря з ємності з продуктами застосовується на виробництвах. Найчастіше пакують рибу, м’ясо, сир та інші їстівні запаси. Після розкриття такий пакет утилізується і не підлягає повторному застосуванню.
  2. Багаторазові. Використовують для побутових і кухонних потреб. Наприклад, у них можна скласти речі, щоб ті не займали багато місця. Продукти теж можна фасувати. Не потребують додаткового обладнання.

Для вакуумного обладнання використовують одноразові пакети.

 

Якими бувають одноразові пакети

Переваги вакуумної упаковки в тому, що вона дає можливість продовжити термін придатності продуктів харчування. Але важливо вибрати правильний пакет для фасування. Одноразові вироби застосовуються в приладах для вакууму і бувають трьох типів.

  1. Гладкі. Призначені для пакування в камерних вакууматорах. Їх продуктивність і ефективність вищі, ніж у безкамерних пристроїв. Запаювання відбувається в спеціальному резервуарі, що закривається кришкою. Це виключає ризик проникнення повітря в процесі фасування, позитивно впливаючи на якість і довговічність продуктів харчування. Вироби зазвичай прозорі, що дає змогу чітко побачити стан їстівних запасів.
  2. Вакуумні пакети гофровані, або рифлені, використовують для безкамерних вакуумних машин. Пігментовані ромбоподібні візерунки розташовані на внутрішній частині виробу. Між осередками є невеликі канали, якими можна відкачати повітря, що забезпечить правильні умови зберігання продуктів. Гофровані пакети коштують дорожче за гладкі. Але і безкамерне обладнання дешевше камерного, тобто витрати виходять приблизно рівними. Форма випуску таких виробів буває окремо пакетами або ж у рулоні, що дасть змогу відрізати частинку необхідної довжини.
  3. Термоусадочні вакуумні пакети зовні схожі на гладкі. Але їхній принцип дії істотно різниться. Герметичність для продуктів харчування створюється шляхом занурення упаковки в гарячу воду. Під впливом рідини 93-95 градусів плівка вмощується і повністю повторює контури фасованого їстівного запасу. На готовій упаковці немає складок, опуклостей, продукт має апетитний і естетичний вигляд.

Залежно від потреб і вимог можна вибрати найбільш підходящий пакет для вакуумування продуктів.

Пакети для вакууматора

Що можна зберігати в пакетах різної товщини

Вартість пакетів залежить від товщини плівки, чим вона більша, тим дорожче. Плівка може бути від 50 мкм до 200 мкм. Важливо орієнтуватися не на ціну, а на призначення. Безпечне зберігання і транспортування можливе тільки за якісної вакуумації. Важливо звернути увагу на консистенцію, вагу, форму продукту.

  1. Пакети товщиною 60-70 мкм підійдуть для м’яса, сиру, нарізки та інших продуктів без гострих країв, твердих частинок.
  2. 80-100 мкм використовують для фасування риби, курячих крилець, копченої ковбаси.
  3. 100-120 мкм застосовують для м’яса на кістці, горішків, заморожених овочів, фруктів, тушок птиці або кролика. Також використовують для нехарчових товарів (запчастини, блоки).
  4. Плівка товщиною 140-170 мкм підійде для морепродуктів, твердих, гострих продуктів.

Правильно підібрана товщина виробу — гарантія довгострокового зберігання їжі.

 

Переваги пакетів для вакуумного пакування

Вироби для фасування продукції широко популярні на ринку. До основного списку переваг таких витратних матеріалів можна віднести:

  • збереження властивостей і смакових якостей продуктів;
  • герметичність, що подовжує термін зберігання запасів їжі;
  • компактність;
  • можливість побачити, що всередині упаковки;
  • доступність.
Вакуумні пакети для обладнань ресторанів, кафе або ж для домашнього користування — це гарантія безвідходності, економії місця та користі для здоров'я.
Замов безкоштовний аудит своїх пакувальних рішень:
  • - спеціаліст перевірить товщини і якість ваших пакувальних матеріалів
  • - проаналізує і запропонує пакувальні альтернативи
  • - проведе тести із різними пакувальними рішеннями
  • - підбере зручне фасування пакувальних матеріалів
  • - спланує графік і ритміку постачань